Feb 11 2007

Dünyanın En Uzun İnternet Adresi

Yazan: percem | Saat: 15:31 |
Kategori: Güncel Haber

Dünyanın en uzun internet adresi Galler’in kuzeyindeki “Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch” kasabasına ait. Bu isim Türkçeye çevrildiğinde ise söyle bir anlam çıkıyor: “Kırmızı mağaralı aziz Tysilio’nun yaptığı hızlı girdabın yanındaki beyaz fındık ağaçlarının olduğu boşluktaki Azize Mary Kilisesi”. Kasabanın adını doğru telaffuz etme yarışları düzenlenip ödüller bile veriliyor. Aynı kasabada 67 harfli bir tren istasyonu bile var.

Bu adrese ulaşabilmek için www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.com

58 harften oluşan kasabanın web alan adı Internetters firması tarafından tescillendi. Kasaba halkı ise bu uzun isim yerine “llanfair” ve “Llanfairpwll”yı kullanma taraftarı.


Bu Yazı İstatistikleri
Okunma sayısı : 195
Şu an okuyan kişi sayısı : 4
Aynı anda okuyan en fazla kişi sayısı : 4
Bu günkü okunma sayısı : 0
En son okunma tarihi : 2008-12-31 07:57:48

Bu yazıya benzer yazılar aşağıda listelenmiştir.

4 Yorum var. Yazı: “Dünyanın En Uzun İnternet Adresi”

  1. ibrahim yaşar| Tarih: 21 Mar 2007 | Saat: 13:27 |

    site kurmak istiyorum

  2. Yanliz_Kurt| Tarih: 25 Mar 2007 | Saat: 17:16 |

    başarılar.

  3. hakan| Tarih: 02 May 2007 | Saat: 18:05 |

    en dehşet şeyler burda

  4. percem| Tarih: 02 May 2007 | Saat: 19:45 |

    hakan; ne gibi dehşet şeyler ve nerede ?

Trackback URI | Yorumlar RSS

Bu yazıya bir yorum yaz.

*
Sizin bir spammer olmadiginizi kanitlamak icin yandaki resimde gorunen kelimeyi bos kutucuga yaziniz.Kelimeyi ses olarak duymak icin resmin uzerine tiklayiniz.
Click to hear an audio file of the anti-spam word