Saylan; “Çocukların Namaz Kılmasını Değil Bale Yapmasını İstiyoruz”
Saylan’dan tuhaf çıkış; “Çocukların namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz.”
“Türkler yakıp yıkmış.”
“Gençlik orkestrasını yöneten Muhammed.”
“Çocuklarımızın namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz.”
Türkler’e ve dine hakaret içeren bu sözler Türkan Saylan’a ait.
Türkan Saylan, çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini söyledi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan, Türkleri barbarlıkla suçladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde ‘Türkiye’mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik’ konulu toplantıda konuşan Saylan, Türk milletinin tarih boyunca hep yakıp yıktığını öne sürdü.
Bunun bir alışkanlık haline geldiğini iddia eden Saylan şöyle konuştu: “Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız.”
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 14 Nisan’da düzenleyeceği mitinge destek talebinde bulunan Saylan, “ÇYDD olarak 14 Nisan’da Ankara Tandoğan’dayız. Yozlaştırmaya çalışanlar olacaktır. Aramızdan da çıkacaktır. Çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye’nin devamı için yapılması gerekenleri yapalım. Sesimizi duyuralım. Bir kişi bin kişiye, bin kişi binlerce kişiye ulaşabilir.” şeklinde konuştu. Çocukların namaz kılmasını değil, bale yapmasını istediklerini dile getiren Saylan, şunları söyledi: “Türkiye’nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz.”
Konuşmasında Gençlik Korosu’nu yöneten müzisyenin isminin Muhammed olmasından yakınan Saylan, “Gençlik Orkestrası’nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?” yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle Türkiye’yi zor günlerin beklediğini savunan Saylan, seçime katılacak partilerin sembolleri ile dalga geçti. Saylan şunları söyledi: “İnsanlar okuma yazma bilmesin ki parmak bassınlar. Seçim kâğıtları at, eşek, arı ve kuşlarla dolu. Bilinir ki okuma yazma bilmeyen çoğunluktadır ve onlar ancak parmak basarak oy verirler. Onların ağaları, tarikat reisleri çağırır ve biz ata, eşeğe, arıya ya da kuşa oy vereceğiz derler. Böyle bir topluluk nasıl kalkınır? Böyle bir topluluk cahil bırakılmıştır. Bizi yönlendirmek isteyenlere, bizi koyun sananlara karşı dikkatli olalım. Bu ülkedeki insanları siyah-beyaz diye ayırmak, vatansever veya vatan sevmeyen hain diye ayırmak kimin haddine’
Kaynak ; Mühenna Kahveci/Zaman (internet)
[youtube T0QQphoVOHw]
[youtube 9m9HebUfOuk]
Videoyu göremiyorsanız buraya bakın..
Gelen Arama Terimleri:
- biz çocuklarımızın namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz (20)
- türkan saylan namaz bale video (4)
- youtube akış url si (4)
- biz çocuklarımızın namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz diyen (2)
- biz çocuklarımızın namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz diyen kişi kimdir (1)
- çocukların namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz (1)
- namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz (1)
- türkan saylan namaz değil bale istiyoruz video (1)
Der haklı surata baksana … benzemiş.
İşte böyle bunaklar sapıklığın doruklarında geziyor yarın öbürgün … yine camiye getiriyorlar namazını kıldırtıyorlar.
Ne işin var camide nasıl yaşadıysan neye göre yaşadıysan git onlara göre gömsünler. Bu saylan gibilerinin cenaze namazını kıldıracak olan imamada yazıklar olsun kılanada. Böylelerinin leşlerini cami avlusuna sokmamak lazım.