2019 Yılı Resmi Tatil Günleri

2019 Yılı Resmi Tatil Günleri için resmi tatiller bu yıl oldukça fazla. Hem resmi tatil günleri hem de resmi tatil günlerine bağlı ek izinlerle uzun tatil yapmanıza imkan veren 2019 yılıyla yazın da kışın da tatile doyacaksınız. 2019 resmi tatilleri sizlere farklı konseptlerde tatil yapma olanağı sunacak. 2019 tatil günlerinde ister kültür turlarına katılabilirsiniz, ister yurt dışı turları ile dünyayı dolaşabilirsiniz, isterseniz de gemi turları ile maviliklere yelken açabilirsiniz. 2019 tatil günleri ile düşlediğiniz tatili, küçük araştırmalarla ekonomik fiyatlara yapabilirsiniz. Resmi tatil günleri önceden belirlendiği için erken rezervasyon fırsatlarına mutlaka bakmanızı öneririz. Böylece sezon ve tatil yoğunluğu yaşayan tatil yerlerinde hem ucuz tatil yapabilir hem de yer sorunu bulamama sıkıntısı yaşamazsınız.

Yılbaşı Tatili – Salı

Yılbaşı tatili, yeni yıla farklı bir yerde girmek isteyenler için heyecan verici tatil günlerinden biri oluyor. 2019 yılbaşı tatili salı gününe denk geliyor. Tatil severler bu fırsatı değerlendirerek yılbaşı tatilini Avrupa’nın noel pazarları ile ünlü kentlerinde geçirebilirler. Üstelik sadece bir gün alacağınız ek izinle dört günlük tatil de yapabilirsiniz. Yılbaşı tatilini değerlendirmek için sanatçılı yılbaşı otellerine göz atabilirsiniz. Böylece yeni yılı büyük bir coşkuyla karşılayabilirsiniz.

23 Nisan Tatili – Salı

Aile boyu tatile çıkmak isteyenler için 23 Nisan tatili kaçırılmayacak fırsat. Çocuğunuzla birlikte çıkacağınız keşif yolculuklarında birbirinden güzel rotalara uğrayacak, kültürel değerlerin farkına varacak, doğal güzelliklere hayran kalacaksınız. Çocuğunuzun çevre bilincinin oluşması, hayal gücünün gelişmesi, dünyaya farklı gözle bakan bir birey olması için seyahat etmek ilham verici bir deneyimdir. 2019 23 Nisan tatilinde birlikte çıkacağınız yolculuklar size unutulmayacak bir miras bırakacaktır. 2019 23 Nisan tatili bu sene salı gününe denk geliyor. Eğer çalışıyorsanız bu fırsatı bir günlük ek izinle değerlendirebilir, 23 Nisan tatilini hafta sonu ile birleştirerek dört günlük tatile çıkabilirsiniz.

1 Mayıs Tatili – Çarşamba

2019 Yılı Resmi Tatil Günleri için bir diğer gün de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü oluyor. İşçi Bayramı olarak kutlanan bu gün, bu sene çarşamba gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 1 Mayıs tatilinde gidebileceğiniz bir çok yer bulunuyor. Çalışanlar bu izni hafta sonu ile birleştirme imkanı bulabilir ve iki gün izin alarak 1 Mayıs tatilini hafta sonu ile birleştirebilir. Böylece toplamda 5 gün tatil yapma imkanı bulabilirsiniz. 1 Mayıs tatilinde nereye gidebiliriz diyenler için istikamet Küba oluyor. 1 Mayıs tatilinde Küba turları ile renklerin, dansın ve sıcak insanların ülkesine gidebilir, İşçi Bayramı’nın sokaklarda bir festival gibi kutlandığı Küba’yı keşfedebilirsiniz.

19 Mayıs Tatili – Pazar

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil günlerimizden bir diğeri. 2019 yılında 19 Mayıs tatili pazar gününe denk geliyor. Bayram coşkusunu yaşayabileceğiniz 19 Mayıs tatilinde hafta sonu turlarına katılarak doğa ile iç içe olabilir, tarihi rotaların izini sürebilirsiniz. 2019 tatil günleri arasında yer alan 19 Mayıs tatilinde kültür keşifleri yapabileceğiniz birçok destinasyon yer alıyor.

15 Temmuz Tatili – Pazartesi

15 Demokrasi ve Millî Birlik Günü 2019 resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor. 2019’da 15 Temmuz tatili pazartesi gününe denk geliyor. Bu da üç günlük tatil yapma fırsatı yaratıyor. Temmuzda keyifli ve üç gün süren bir deniz tatiline kim hayır der ki? 15 Temmuz tatilinde rotanıza Ege ve Akdeniz koylarını alabilir, upuzun kumsallardan mavi denizlere uzanabilirsiniz.

30 Ağustos Tatili – Cuma

2019 resmi tatil günlerinden bir diğeri de 30 Ağustos Zafer Bayramı oluyor. 2019 yılında Zafer Bayramı, cuma gününe denk geliyor. Bayram coşkusunu Türkiye’nin birçok yerinde yaşayabilir ve üç günlük bir tatil imkanı bulabilirsiniz. 30 Ağustos tatili ile yazın en güzel zamanlarını yaşayabileceğiniz birçok tatil yerini planınıza alabilirsiniz.

29 Ekim Tatili – Salı

Tatil günleri 2019 yılında çalışanlar için nefes aldıracak. 2019 resmi tatil günlerinden bir diğeri olan 29 Ekim tatilinde cumhuriyetin ilanının 96. yılını kutlayacağız. Bu özel gün salı gününe denk geliyor. 29 Ekim tatilinde birbirinden güzel keşif rotalarına gitmek isteyen çalışanlar pazartesi günü alacakları ek izinle dört günlük dolu dolu bir tatil yapabilirler. Resmi bayram tatili olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayabileceğiniz birçok farklı rotayı planınıza alabilirsiniz.

2019 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Resmi tatil günleri arasında yer alan milli bayramlar kadar dini tatillerin hangi güne denk geldiği de merak ediliyor. Bu kapsamda 2019 Ramazan Bayramı da tatile çıkacaklar için önemli oluyor. 2019 Ramazan Bayramı bu sene herkes için tatil imkanı yaratıyor. 2019 Ramazan Bayramı arefe günü 3 Haziran Pazartesi günü olacak. Ramazan Bayramı’nın birinci günü 4 Haziran Salı oluyor. Ramazan Bayramı ne zaman bitiyor sorusunun cevabı ise 6 Haziran Perşembe oluyor.

2019 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2019 dini bayramlarımız arasında yer alan Kurban Bayramı da bu sene tatil yapmaya imkan sağlayacak. 2019 Kurban Bayramı arefe günü 10 Ağustos Cumartesi. 2019 Kurban Bayramı’nın birinci günü 11 Ağustos Pazar günü oluyor. Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü bitiyor. Buna göre tatil için 2019 Kurban Bayramı beş günlük bir tatil fırsatı yaratıyor.

15 Tatil Ne Zaman? (Sömestir Tatili)

Hem öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği tatil günleri arasında yer alan sömestir tatili, bir diğer adıyla 15 tatil tatili oluyor. Kış tatili için imkan yaratan, kayak ve kış ile iç içe geçmiş bir tatilin kapılarını aralayan 15 tatil, 18 Ocak 2019 Cuma günü başlıyor. Buna göre sömestir tatili 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. 15 tatil, 4 Şubat 2019 Pazartesi günü sona erecek.

2019 Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

Okullar kapandığı zaman hem çocuklar hem aileler yaz tatilinin keyfini çıkartmak üzere yollara düşüyor. Tatil günleri arasında yer alan ve yaz tatili için uzun bir plan yapmaya olanak tanıyan okulların kapandığı dönem, aileler ve öğrenciler için güzel bir mola oluyor. 2019 yılında okullar 14 Haziran 2019 Cuma bitecek. Buna göre 2019 yaz tatili de 14 Haziran itibari ile başlamış olacak. 2019’da okullar ise Eylül ayında açılacak. Ana okuluna başlayacak öğrenciler için okula uyum kapsamında ders zili 10 Eylül’de çalacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019’da başlayacak.

 

Linkler

Diğer Senelerin Resmi Tatil Günleri için diğer yazılar

İçinde bulunduğumuz yılın resmi tatil günleri arama linki