Vatan Şaşmaz Kimdir?

Vatan Şaşmaz, 8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. Vatan Caddesi üzerinde bulunan bir hastanede doğduğu için annesi ona Vatansever ismini vermiş. Zamanla sadece Vatan denilmeye başlamış. Babasının adı Süleyman Şaşmaz, annesinin adı Safiye’dir. Anne babası 1984 yılında boşanmış olan Şaşmaz anne ve dedesi ile oturmaktadır. Çapa Ortaokulundan mezun oldu. Liseye Pertevniyal Lisesinde başladı, Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrıldı ve 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı..

Üniversite yıllarında 1993 yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı’na bağlı olarak fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı Askerliğini Şırnak’da yaptı..

Gençlik yıllarında bir süre fotomodellik yapan Şaşmaz, eş zamanlı olarak bazı reklam filmlerinde ve şarkı kliplerinde yer oynadı.

Çeşitli kanallarda yıllarca ekrana gelen Çocuklar Duymasın dizisinde oynadığı Engin karakteriyle yıldızı parlayan Vatan Şaşmaz, Akşemseddin Hazretleri’nin hayatının anlatıldığı filmde Akşemseddin’i oynamıştır.

Aynı zamanda 2004 yılında TRT için çekilen Dudaktan Kalbe Filminde Doktor Ergun, Keloğlan Kara Prense Karşı isimli sinema filminde ise Beyaz Atlı Prens rollerinde oynamıştır.

Günümüzde birçok TV kanalındaki programlarda ve çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz, bir süre boyunca TRT Spor’da yayınlanan Taraftar Yarışıyor adlı programı sunmuştur.

Öte yandan bir süre boyunca da TVem kanalında yayınlanan Vatan Mutfağı adlı yemek programını sunmuştur.

14 Temmuz 2011 tarihinde İngiltere’de konsoloslukta Nurşen Kocayaş ile dünya evine giren Vatan Şaşmaz, Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi’nde 10 Ocak 2014 tarihinde anlaşmalı boşanma kararıyla 2,5 yıl süren evliliğinden tek celsede boşandı.

Ardından 13 Eylül 2015 tarihinde Vatan Şaşmaz, bir yıldır birlikte olduğu mimar Yasemin Adalı ile evlendi.

Şaşmaz, günümüzde TRT Haber kanalında yayınlanan “Bir Fikrin mi Var?” adlı yarışma programını sunuyordu.

27 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta yer alan bir lüks otelde, manken Filiz Aker tarafından vurularak öldürülmüştür. Şaşmaz’ı vuran Filiz Aker, ardından kendi kafasına ateş ederek intihar etmiştir.

Ünlü isimlerden Vatan paylaşımı

Sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz ile eski manken Filiz Aker, Beşiktaş’taki otel odasında ölü bulundu. Ünlü isimler sosyal medyada Vatan Şaşmaz hakkındaki duygularını ifade etti.

Furkan Kızılay: Mekanın cennet olsun abicim.

Şahan Gökbakar: Allah rahmet eylesin… Geride kalan acılı ailesine sabır diliyorum.

Sıla: Engin canım Engin. Bir daha, çocuklar duymayacak tam anlamıyla…

Burak Özçivit: Vatan Şaşmaz’ın haberine insan inanmak istemiyor…Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Demet Akalın: Yalvarıyorum, bana biri doğru olmadığını söylesin. Ah Vatan, ah be arkadaşım ne kadar üzdün.

Tuğba Özay: Nasıl üzgün nasıl şaşkın nasıl şok içindeyim anlatamam … Daha üç gün önce beraberdik … Canım dostum, kardeşim, eski partnerim … Bu camianın belki de en beyefendi en neşeli en candan adamı …

Deniz Seki: Ne kadar boş bir dünyada yaşadığımıza yeniden şahit oldum. Vatan Şaşmaz hepimizi bu ani gidişinle şaşırttın. Mekanın cennet olsun.

İbrahim Tatlıses: Her ölüm acıdır ama genç ölüm çok acı… Vatan kardeşim için çok üzgünüm, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.

Tarık Mengüç: İşte bu kadar kısa hayat arkadaşım. Daha kısa bir süre önce dertleştik sohbet ettik can kardeşim mekanın cennet olsun.

Doğa Rutkay: Vatan, daima güler yüzlü oluşu, iyiliği ve hiç değişmeyen efendiliğiyle anımsanacak.

Mustafa Sandal: Tam bir hafta önce aynı sahnede sarılıp hasret gidermiştik. Meğer helalleşmişiz sevgili kardeşim. Mekanın cennet olsun.

Esra Erol: Çok üzüldüm. Çok yazık oldu. İyi insandı, mekanın cennet olsun.

Metin Arolat: Şimdi aldık haberini, inanamadan çöktük olduğumuz yere… Ah be Vatan, çok üzgünüm. Tanıyan seven herkesin başı sağ olsun.

Burcu Güneş: Aman Allah’ım! O kadar kalbi temiz bir insandır ki, hepimizin dostu, arkadaş canlısıdır. Şok içindeyim.

Linkler

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker

Vatan Şaşmaz Kimdir?

Vatan Şaşmaz Öldürüldü

Tüm Görseller